سیر (Garlic)

کلیات

سیر (Allium sativum) گیاهی است مشابه پیاز، تره فرنگی و پیازچه. معمولاً برای بیماری های مربوط به قلب و سیستم خونی استفاده می شود .

سیر حاوی ماده شیمیایی به نام آلیسین است که باعث بوی سیر می شود.

مردم معمولاً از سیر برای فشار خون بالا، سطوح بالای کلسترول یا سایر چربی‌ها در خون و سفت شدن رگ‌ها استفاده می‌کنند . همچنین برای سرماخوردگی، استئوآرتریت و بسیاری از شرایط دیگر استفاده می شود، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از این استفاده ها وجود ندارد.

موارد استفاده

احتمالا برای

اختلال دردناک رحمی ( اندومتریوز ): به نظر می رسد مصرف خوراکی قرص پودر سیر به مدت 3 ماه به صورت خوراکی باعث بهبود درد در افراد مبتلا به این بیماری می شود.

سخت شدن شریان ها ( آترواسکلروز ): به نظر می رسد مصرف پودر سیر به صورت خوراکی ، به تنهایی یا همراه با مواد دیگر، به کند شدن روند سخت شدن رگ ها کمک می کند.

دیابت: به نظر می رسد مصرف خوراکی پودر سیر سطح قند خون قبل از غذا را به میزان کمی در افراد مبتلا به دیابت یا بدون دیابت کاهش می دهد. به نظر می رسد اگر حداقل 3 ماه از مکمل سیر استفاده شود، بهترین نتیجه را دارد. مشخص نیست که سیر سطح قند خون یا سطح HbA1c بعد از غذا را کاهش می دهد یا خیر .

سطوح بالای کلسترول یا سایر چربی ها ( لیپیدها ) در خون ( هیپرلیپیدمی ): مصرف خوراکی سیر روزانه به مدت حداقل 8 هفته ممکن است کلسترول تام و LDL ( کلسترول بد) را در افراد دارای سطح کلسترول بالا کاهش دهد .

به نظر نمی رسد مصرف سیر به افزایش HDL (کلسترول خوب) کمک کند .

فشار خون بالا: به نظر می رسد مصرف خوراکی سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک در حدود 7-9 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیک در حدود 4-6 میلی متر جیوه در افراد مبتلا به فشار خون بالا شود.

 بیماری کبد چرب غیر الکلی: به نظر می رسد مصرف خوراکی پودر سیر به بهبود سلامت کبد در افراد مبتلا به کبد چرب کمک می کند.

عفونت جدی لثه ( پریودنتیت ): مصرف خوراکی عصاره سیر دو بار در روز به مدت 18 ماه می تواند به بهبود سلامت لثه در افرادی که پریودنتیت خفیف یا متوسط ​​دارند کمک کند.

احتمالاً غیرموثر برای

سرطان معده : به نظر نمی رسد افرادی که سیر بیشتری می خورند یا از طریق خوراکی مکمل های سیر مصرف می کنند، شانس کمتری برای ابتلا به سرطان معده داشته باشند.

عفونت دستگاه گوارش که می تواند منجر به زخم شود ( هلیکوباکتر پیلوری یا هلیکوباکتر پیلوری): به نظر نمی رسد مصرف خوراکی سیر به درمان عفونت هلیکوباکتر پیلوری کمک کند.

اثرات جانبی

هنگام مصرف خوراکی : سیر احتمالا برای اکثر افراد بی خطر است. می تواند عوارض جانبی مانند بوی بد دهان ، سوزش سر دل ، گاز و اسهال ایجاد کند . این عوارض جانبی اغلب با مصرف سیر خام بدتر می شوند. سیر همچنین ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد و در برخی افراد باعث واکنش های آلرژیک شود.

هنگامی که روی پوست استفاده می شود : استفاده از محصولات حاوی سیر احتمالا بی خطر هستند. ژل ها، خمیرها و دهانشویه های حاوی سیر تا 3 ماه استفاده بی خطر هستند. اما سیر ممکن است باعث آسیب پوستی شود که شبیه سوختگی است. وقتی سیر خام روی پوست استفاده شود، احتمالاً بی خطر است اما ممکن است باعث تحریک شدید پوست شود.

مصرف سیر در دوران بارداری و شیردهی در مقادیر دارویی احتمالاً بی خطر است. اطلاعات قابل اعتماد کافی در مورد ایمنی استفاده از سیر روی پوست در صورت بارداری یا شیردهی وجود ندارد پس بهتر است در دوران بارداری از استفاده از محصولات پوستی حاوی سیر پرهیز شود.

کودکان : مصرف سیر در دوزهای تا 300 میلی گرم سه بار در روز به مدت حداکثر 8 هفته در کودکان، احتمالاً بی خطر است. اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا سیر در دوزهای بیشتر یا بیش از 8 هفته ایمن است وجود ندارد. استفاده از سیر خام روی پوست احتمالاً بی خطر است البته ممکن است پوست را بسوزاند.

خونریزی : سیر، به ویژه سیر تازه، ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.

جراحی : سیر ممکن است خونریزی را طولانی کند و با فشار خون تداخل داشته باشد. سیر همچنین ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. حداقل دو هفته قبل از جراحی مصرف سیر را متوقف کنید.

تداخلات

سیر را همراه ترکیب زیر مصرف نکنید

ساکویناویر (Fortovase، Invirase)

 ساکویناویر دارویی است که برای HIV مصرف می شود. سیر ممکن است میزان ورود ساکویناویر به خون و اثرات ساکویناویر را کاهش دهد.

تداخل متوسط

در مصرف سیر به همراه ترکیبات زیر محتاط باشید

ایزونیازید

سیر ممکن است میزان جذب و عملکرد ایزونیازید را کاهش دهد.

داروهای ضد انعقاد / ضد پلاکت

سیر ممکن است لخته شدن خون را کند کند. مصرف سیر همراه با داروهایی که لخته شدن خون را نیز کند می کنند، ممکن است خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

وارفارین (کومادین)

وارفارین برای کند کردن لخته شدن خون استفاده می شود. سیر ممکن است اثرات وارفارین را افزایش دهد. مصرف سیر همراه با وارفارین ممکن است احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهد. ممکن است دوز وارفارین شما نیاز به تغییر داشته باشد.

داروهای فشار خون بالا (داروهای ضد فشار خون)

سیر ممکن است فشار خون را کاهش دهد. مصرف سیر همراه با داروهایی که فشار خون را کاهش می دهند ممکن است باعث کاهش بیش از حد فشار خون شود. فشار خون خود را به دقت کنترل کنید.

داروهای HIV/AIDS

مصرف سیر ممکن است میزان جذب و اثرات برخی داروهای HIV/AIDS را کاهش دهد.

داروهای دیابت (داروهای ضد دیابت)

سیر ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. مصرف سیر همراه با داروهای دیابت ممکن است باعث کاهش بیش از حد قند خون شود. قند خون خود را به دقت کنترل کنید.

تاکرولیموس (Prograf)

سیر ممکن است سرعت تجزیه تاکرولیموس توسط کبد را کاهش دهد. مصرف سیر با تاکرولیموس ممکن است اثرات و عوارض جانبی تاکرولیموس را افزایش دهد.

Sofosbuvir (Sovaldi)

سیر ممکن است سرعت دفع سوفوسبوویر را افزایش داده و در نتیجه اثرات سوفوسبوویر را کاهش دهد.

دوز

سیر اغلب توسط بزرگسالان در دوزهای 2400 میلی گرمی خوراکی به مدت 12 ماه استفاده می شود. عصاره سیر معمولاً بر اساس میزان آلیسین موجود در آن استاندارد می شود. این مقدار به طور معمول از 1.1٪ تا 1.3٪ متغیر است. بهتر است به دنبال مکمل هایی باشید که روکش دارند تا در روده حل شوند نه در معده. سیر همچنین در کرم ها، ژل ها، خمیرها و دهان شویه ها استفاده می شود. با متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا بدانید چه دوزی ممکن است برای یک بیماری خاص بهترین باشد.

منبع: https://www.webmd.com

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید