6 موردی که رفلاکس اسید (برگشت اسید معده) را بدتر می کند

دکتر بهاره نیکویه، دکتری تغذیه و رژیم درمانی

لوگو

اگر رفلاکس اسید معده دارید، چگونه، چه چیزی و چه زمانی غذا می خورید ممکن است در بروز علائم گوارشی ناراحت کننده نقش داشته باشد.

 

 

غذا خوردن باید لذت بخش باشد، بنابراین هنگامی که پس از آن دچار رفلاکس اسیدی بسیار بدی می شوید، نمی توانید از غذاخوردن لذت ببرید و واقعاً می تواند بر روز شما تأثیر بگذارد. بسته به اینکه چه می خورید و چگونه می خورید، ممکن است دچار سوء هاضمه شوید، و ممکن است سوزش سر دل ، ناراحتی معده یا طعم عجیب در دهان خود را تجربه کنید.

 

در وهله اول، دانستن اینکه دقیقاً چه چیزی باعث ایجاد رفلاکس اسید می شود، دشوار است، این امر بر نحوه درمان آن و جلوگیری از حملات بعدی تأثیر می گذارد. در اینجا شش مورد ذکر می کنیم که رفلاکس اسید معده شما را بدتر می کند، بنابراین با پیشگیری از آنها می توانید به خود کمک بیشتری کنید

خیلی سریع غذا خوردن

با تند خوردن غذا و زمان ندادن برای جویدن غذا، ممکن است علائم سوء هاضمه اسیدی را تجربه کنید. واکنش عضلانی معده به غذای جویده نشده، یا حتی خوردن بیش از حد در یک وعده، می تواند حرکت طبیعی دستگاه گوارش را در طول هضم مختل کند. انقباضات ماهیچه ای موج مانند دستگاه گوارش به فشار دادن غذا در امتداد دستگاه گوارش کمک می کند. اساساً، این حرکت به فشار دادن غذا به سمت پایین دستگاه گوارش می انجامد.

 

با این حال، با خوردن خیلی سریع، ممکن است این انقباضات را مختل کنید. افرادی که پرخوری می‌کنند یا خیلی سریع غذا می‌خورند، احتمالاً از سوء هاضمه رنج می‌برند. هنگامی که حرکات طبیعی دستگاه گوارش مختل می‌شود، ممکن است، فرد، طعم اسید معده را بچشد و احساس درد کند.

 

وقت گذاشتن برای جویدن کامل غذا و خوردن با سرعت کمتر می تواند به بهبود علائم کمک کند. وقتی صحبت از جویدن غذا می‌شود، عمدتا به نوع غذا و میزان جویدن آن بستگی دارد.

 

مهم است که برای جویدن کامل غذا زمان بگذارید تا آنزیم های کافی در دهان شما تولید شده و غذای به طور کامل تجزیه شود.

 

 خوردن وعده های غذایی حجیم

گاهی اوقات خوردن یک وعده غذایی بزرگ در یک وعده می تواند منجر به علائم رفلاکس اسید شود . ممکن است استخوان سینه یا قفسه سینه شما شروع به تحریک شدن کند و علائم سوزش سر دل را داشته باشید.

 

هنگامی که وعده‌های غذایی بزرگ می‌خورید و دچار رفلاکس می‌شوید، اسید و محتویات معده به مری برمی‌گردند و پوشش حساس دستگاه گوارش را تحریک می‌کنند. این منجر به احساس دردناکی می‌شود که به عنوان سوزش سر دل شناخته می‌شود. خوردن وعده های غذایی کوچکتر و مکرر در طول روز می تواند به جلوگیری از رفلاکس کمک کند.

نوشیدن الکل

به گفته مؤسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی ، یک لیوان شراب قرمز ممکن است علائم رفلاکس اسید را تحریک کند . افرادی که به طور منظم الکل می نوشند، در مقایسه با افرادی که الکل نمی نوشند، 48 درصد بیشتر در معرض خطر رفلاکس هستند .

 

در مورد الکل عوامل مختلفی دخیل هستند ، اما بخشی از آن این است که می تواند باعث آسیب مستقیم به پوشش مری و معده شود. همچنین دریچه بین مری و معده را شل می‌کند و ممکن است معده را تشویق کند تا اسید بیشتری تولید کند.

 

نداشتن وزن مناسب

وزن زیاد می‌تواند میزان فشار روی شکم را افزایش دهد. در نتیجه، اسفنکتر تحتانی مری بیشتر به محتویات معده اجازه می‌دهد تا به مری برگردند و سبب ناراحتی شوند.

 

اگر اضافه وزن یا چاقی دارید، با متخصص تغذیه خود در مورد اینکه آیا از دست دادن مقدار متوسط ​​وزن ممکن است به رفلاکس شما کمک کند یا خیر صحبت کنید .

 

نوشیدن قهوه

غذاها و نوشیدنی های کافئین دار می توانند اسیدیته ترشحات معده را افزایش دهند. برای کاهش اسیدیته این ترشحات، بهتر است میزان کافئین را در رژیم غذایی خود به حداقل برسانید.

 

کافئین همچنین ممکن است اسفنکتر تحتانی مری را شل کند و باعث رفلاکس اسید شود یا آن را بدتر کند. با این حال، تا حد زیادی به فرد و میزان حساسیت او به کافئین و غذاهای اسیدی بستگی دارد. برخی غذاها ممکن است در یک فرد باعث رفلاکس شود و در فرد دیگر نه. این موضوع واقعا به خود فرد بستگی دارد.

 

فراتر از غذاها و نوشیدنی‌های کافئین‌دار، مانند قهوه، شکلات تلخ، پروتئین‌های خاص و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، غذاهای اسیدی شامل آب مرکبات، گوجه‌فرنگی و نوشابه هستند که همگی می‌توانند در زمانی که مری از قبل ملتهب شده است، درد ایجاد کنند.

 

با این حال، همه مطالعات در مورد کافئین و غذاهای اسیدی نتایج یکسانی پیدا نکرده‌اند ، بنابراین بهتر است به نحوه واکنش بدن خود توجه کنید. اگر آن را بدتر کرد، آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

خوردن غذا قبل از خواب

علاوه بر حجم غذا، زمان مصرف آن نیز مهم است. اگر بلافاصله قبل از خواب یک وعده غذایی بزرگ می خورید، ممکن است زمان کافی برای هضم غذا به خود ندهید و معده پر ممکن است شما را بیدار نگه دارد.

 

به جای صرف یک شام بزرگ درست قبل از خواب، سعی کنید یک وعده غذایی حاوی فیبر و پروتئین تقریباً سه تا چهار ساعت قبل از خواب بخورید. این زمان به بدن شما زمان کافی می‌دهد تا غذا را به درستی هضم کند و همچنین سطح گلوکز خون ثابتی را برای شما فراهم می‌کند. همچنین، بلافاصله بعد از غذا دراز نکشید، زیرا ممکن است منجر به سوزش سر دل یا بدتر شدن ریفلاکس اسید شود.

 

پیام نهایی

ریفلاکس اسید می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله اینکه چقدر سریع غذا می خورید، چه مقدار، چه زمانی و چه چیزی می خورید. با نگاهی دقیق به عادات خود، ممکن است بتوانید تغییراتی را ایجاد کنید تا زمان صرف غذا دوباره به تجربه ای راحت و لذت بخش تبدیل شود.

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید