خوردن کمتر نمک کیفیت زندگی شما را بهبود می بخشد

بهاره نیکویه، دکتری تغذیه و رژیم درمانی

لوگو

اگر به دنبال یک رژیم سالم برای قلب خود هستید حتما این توصیه را شنیده اید که ” کمتر نمک بخورید”.

مصرف نمک و کیفیت زندگی

انجمن قلب امریکا توصیه می کند که مصرف سدیم (عنصر اصلی در نمک) خود را به کمتر از 2300 میلی گرم در روز محدود کنید.

البته توصیه های جدید حتی از این مقدار هم کمتر است.

پژوهش جدیدی که در 6 کشور در افرادی که قبلا مبتلا به بیماری قلبی انجام شده است، نشان داد که افرادی که مصرف سدیم خود را از 2300 میلی گرم به 1700 میلی گرم در روز کاهش 

می دهند کیفیت زندگی بهتری از سایر افراد خواهند داشت.

این بیماران گزارش کردند که احساس تندرستی بیشتری می کنند، کمتر خسته می شوند و راحت تر می خوابند. به علاوه این بیماران کمتر از سایر افراد مبتلا به تورم می شدند.

این یافته ها نشان می دهند که کاهش مصرف نمک در همه افراد بخصوص افرادی که قبلا به بیماری قلبی مبتلا شده اند بسیار مهم است.

1500 میلی گرم سدیم حدود یک قاشق چایخوری نمک است. این مقدار برای افرادی که دوستدار غذاهای نمکی هستند ممکن است کم به نظر برسد.

برای رسیدن به هدف کاهش مصرف نمک، متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند:

  • حتی الامکان در از غذاهای تهیه شده در منزل استفاده کنید تا بتوانید نمک استفاده شده در پخت غذا را کنترل کنید 
  • از ترکیباتی مانند سیر، لیمو، سرکه، سبزیجات خشک و ادویه ها برای طعم دهی به غذا استفاده کنید.

البته بحث صفر یا صد نیست و همیشه مهمترین نکته درهر برنامه غذایی تعادل است. 

شما که بدنبال یک رژیم کم سدیم هستید نیز می توانید گاهی از خوردن غذاهای نمکی لذت ببرید. 

متخصص تغذیه شما می تواند شما را راهنمایی کند تا از غذاهایی که دوست دارید لذت ببرید و در عین حال تندرست و با کیفیت زندگی کنید.

در بخش ارزش غذایی هر دستور غذایی مقدار سدیم آن غذا نیز ذکر شده است تا به شما در کنترل مقدار سدیم دریافتی کمک کند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید