7 ماده قابل خوردن که دور می اندازید.

دکتر بهاره نیکویه، دکتری علوم تغذیه و رژیم درمانی

1. ضایعات سبزیجات


حتی اگر نمی توانید از ضایعات سبزیجات در دستور پخت خود استفاده کنید، تکه ها و باقمیانده آن ها را ذخیره کنید تا با استفاده از ضایعات آشپزخانه آب سبزیجات درست کنید. هیچ چیز بهتر از آب سبزیجات خانگی نیست و این ترفند صرفه جویی در غذا به این آسانی است: فقط یک کیسه پلاستیکی قابل بستن را در فریزر نگه دارید و به مرور زمان ضایعات سبزیجات خود را به کیسه اضافه کنید. پس از پر شدن، محتویات را در قابلمه بریزید، آب و مقداری ادویه را اضافه کنید و بجوشانید. این یک راه عالی برای کاهش ضایعات مواد غذایی و تهیه آب سبزیجات خانگی خوشمزه در هر زمان که به آن نیاز داشتید، است.

2. برگ تربچه، چغندر و شلغم

 سعی کنید برگ های سبز تربچه، چغندر و شلغم را هم بخورید! اگر تربچه‌هایی را پیدا کردید که سبزی‌های آن هنوز چسبیده است (یا اگر خودتان رشد می‌کنید)، از طعم فلفلی آن‌ها در سالاد لذت ببرید.

اگر از طرفداران چغندر هستید، ممکن است از قبل این را بدانید، اما افرادی که به تازگی با این سبزی ریشه خاکی گرم می شوند ممکن است متوجه نباشند که برگ چغندر نیز خوراکی است. (و برخی ممکن است واقعاً آنها را به ریشه ترجیح دهند زیرا طعم آنها نسبت به خود چغندر ملایم تر است.) برگ ها با سیر خرد شده و کمی روغن زیتون تفت داده می شوند. اگر رگ قرمز پایین وسط برگ بزرگ است، ممکن است بخواهید آن را از برگ جدا کنید، آن را خرد کنید و قبل از اینکه برگ را اضافه کنید شروع به پختن کنید تا قبل از پختن برگ ها نرم شود.

بسیاری فکر می کنند نمی شود برگ چغندر را خورد. آنها طعم تلخ قوی دارند (شبیه به سبزی خردل یا کلم بروکلی)، بنابراین بهتر است برگ ها را تا زمانی که خوب پخته شوند، بپزید. برگ های کوچک تر ملایم تر هستند و می توان آن را به صورت خام در سالاد یا ساندویچ مصرف کرد.

3. شاخه های رازیانه


ممکن است برگ های رازیانه را اینجا و آنجا دیده باشید و فکر کرده باشید که شوید هستند، اما برگ ها طعم شیرین بیان دارند که ملایم تر از پیاز رازیانه است که روی آن رشد می کنند. از برگ ها برای تزئین سوپ استفاده کنید یا آنها را خرد کنید و روی فیله ماهی سرخ شده بپاشید (رازیانه طعم فوق العاده ای با غذاهای دریایی دارد). برای طعم و زیبایی می توانید آنها را به سالاد و مخلوط کاهو نیز اضافه کنید.

4. بخش بالای پیازچه


اگر پیازچه ای پیدا کردید که سبزی‌های بلندش هنوز به آن چسبیده است (بیشتر در فصل بهار)، آن سبزی‌ها را دور نریزید! آنها طعم پیاز ملایمی دارند و شما می توانید مانند پیازچه از آنها استفاده کنید. آنها را خرد کرده و با پنیر خامه ای  مخلوط کنید تا روی کراکر پخش کنید یا به سالسا تازه اضافه کنید.

5. استخوان مرغ و بوقلمون


بعد از اینکه مرغ یا بوقلمون را کباب کردید، استخوان ها را دور می اندازید؟ نکنید! از استخوان ها برای درست کردن آب مرغ استفاده کنید و آن ها را با پیاز، کرفس و هویج به مدت حدود 4 ساعت بجوشانید، سپس از آب آن در سوپ استفاده کنید یا برای بعد فریز کنید.

6. نان بیات


فقط به این دلیل که دیگر برای ساندویچ ایده آل نیست، به این معنی نیست که نان بیات خود را دور بریزید. (توجه: مظور از بیات، کپک زده نیست.) در اینجا چند ایده برای نان بیات وجود دارد: برای آرد سوخاری تازه آن را در غذاساز پودر کنید. از آن برای تهیه پودینگ نان استفاده کنید. یا آن را برش دهید، با روغن بریزید و در فر برای کروتون های خانگی بپزید.

7. گل


همه گل ها خوراکی نیستند. (بسیاری سمی هستند.) اما بسیاری از آنها خوراکی هستند و در ترکیبات سالاد که به عنوان چاشنی در بشقاب استفاده می شود یا با آب و شکر برای شربت ها استفاده می شود، خیره کننده به نظر می رسند. از شکوفه های کدو ، حتی می توانید در غذاها استفاده کنید. گل های دیگری که می توانید بخورید چیست؟  گل رازیانه، گل رز، بنفشه و پانسی. به دنبال گل هایی باشید که در فروشگاه های خواربار یا میوه فروشی عرضه می شوند، گل های موجود در گل فروشی ها به علت استفاده از آفت کش ها، مناسب خوردن نیستند.

دو ماده ای که نباید مصرف کنید:

برگ ریواس

ساقه های ترش برای خوردن خوب هستند، اما در مورد برگ ها صدق نمی کند. آنها حاوی اسید اگزالیک و احتمالاً سایر سموم هستند که اگر در سطوح بسیار بالا مصرف شوند، می توانند علائم مختلفی مانند دشواری تنفس، تشنج، کما یا مرگ را ایجاد کنند.

سیب زمینی سبز

سیب زمینی برای خوردن خوب است، اما اگر با سیب زمینی سبز رنگ مواجه شدید، باید آن را دور بریزید. سیب زمینی سبز حاوی مقادیر زیادی سولانین است که می تواند باعث تهوع، سردرد و مشکلات عصبی شود. سیب زمینی ها وقتی در معرض نور قرار می گیرند سبز می شوند (باید در زیر زمین رشد کنند). پیدا کردن یک سیب زمینی واقعاً “سبز” در خواربارفروشی سخت است، اما اگر خودتان پرورش دهید، باید از آن آگاه باشید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید