کروم (Chromium)

کلیات

کروم یک ماده معدنی ضروری است که به دو شکل وجود دارد: کروم سه ظرفیتی که برای انسان بی خطر است و کروم شش ظرفیتی که یک سم است.

کروم سه ظرفیتی در غذاها و مکمل ها یافت می شود . کروم ممکن است با بهبود نحوه استفاده بدن از انسولین به حفظ سطح قند خون در حد نرمال کمک کند . معمولا از مکمل کروم برای بهبود کمبود کروم استفاده می شود.

همچنین برای دیابت، کلسترول بالا، عملکرد ورزشی، اختلال دوقطبی و بسیاری اهداف دیگر استفاده می شود ، اما هیچ مدرک علمی خوبی برای حمایت از اثرات بیشتر این مکمل وجود ندارد.

این موضوع فقط کروم سه ظرفیتی را پوشش می دهد، نه کروم شش ظرفیتی.

موارد استفاده
به احتمال زیاد برای
  • کمبود کروم : مصرف خوراکی کروم برای جلوگیری از کمبود کروم موثر است.
احتمالا برای
  • دیابت: مصرف خوراکی کروم ممکن است کنترل قند خون را در برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بهبود بخشد . به نظر می رسد دوزهای بالاتر کروم بهتر از دوزهای پایین تر عمل می کنند. مشخص نیست که آیا به پیشگیری از دیابت کمک می کند یا خیر.
نکات
  • پیش دیابت: مصرف خوراکی کروم به کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به پیش دیابت کمک نمی کند.
  • اسکیزوفرنی: مصرف خوراکی کروم بر وزن یا سلامت روان در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی تأثیری ندارد .
علاقه به استفاده از کروم برای چندین مورد دیگر وجود دارد، اما اطلاعات قابل اعتماد کافی برای گفتن اینکه آیا ممکن است مفید باشد وجود ندارد.
 
 
اثرات جانبی

در صورت مصرف خوراکی : کروم در صورت استفاده کوتاه مدت بی خطر است. روزانه تا 1000 میکروگرم کروم به مدت 6 ماه به مشکلی ایجاد نمی کند. همچنین زمانی که کروم برای مدت طولانی تری مصرف شود، احتمالاً بی خطر است. کروم در دوزهای 200-1000 میکروگرم روزانه تا 2 سال به طور ایمن استفاده شده است.

برخی از افراد عوارض جانبی مانند ناراحتی معده ، سردرد ، بی خوابی و تغییرات خلقی را تجربه می کنند. دوزهای بالا با عوارض جانبی جدی تری از جمله آسیب کبدی یا کلیوی مرتبط است .

بارداری: کروم زمانی که از راه خوراکی در مقادیری که از میزان توصیه شده (AI) تجاوز نمی کند، احتمالاً بی خطر است. مقدار توصیه شده برای افراد باردار 14 تا 18 ساله 28 میکروگرم در روز است. برای افراد 19 تا 50 ساله، 30 میکروگرم در روز است. استفاده از کروم در مقادیر بالاتر از سطح توصیه شده در دوران بارداری بی خطر است. اما مکمل های کروم را در دوران بارداری مصرف نکنید، مگر اینکه توسط متخصص تغذیه توصیه شود .

شیردهی : زمانی که کروم از طریق دهان در مقادیری که از مقدار توصیه شده تجاوز نمی کند مصرف شود، احتمالاً بی خطر است . مقدار توصیه شده برای افراد شیرده 14 تا 18 ساله 44 میکروگرم در روز است. برای افراد 19 تا 50 ساله، 45 میکروگرم در روز است. اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا مصرف مقادیر بالاتر کروم در دوران شیردهی بی خطر است یا خیر وجود ندارد. در حد توصیه شده مصرف کنید.

کودکان: کروم زمانی که از راه خوراکی در مقادیری که از سطح توصیه شده تجاوز نمی کند، بی خطر است. مقدار توصیه شده برای افراد 0-6 ماهه، 0.2 میکروگرم ، برای افراد 7-12 ماهه، 5.5 میکروگرم ، برای افراد 1-3 ساله، 11 میکروگرم، برای افراد 4-8 ساله 15 میکروگرم ، برای مردان 9-13 ساله 25 میکروگرم، برای مردان 14-18 ساله 35 میکروگرم ، برای زنان 9-13 ساله، 21 میکروگرم است و برای زنان 14-18 ساله 24 میکروگرم است. مصرف کروم در مقادیر بالاتر از مقدار توصیه شده احتمالاً برای اکثر کودکان بی خطر است.

شرایط رفتاری یا روانپزشکی مانند افسردگی ، اضطراب یا اسکیزوفرنی : کروم ممکن است بر مغز تأثیر بگذارد و شرایط رفتاری یا روانپزشکی را بدتر کند.

آلرژی: مکمل های کروم می توانند باعث واکنش های آلرژیک در افراد مبتلا به آلرژی تماس کرومات شود. علائم شامل قرمزی، تورم و پوسته پوسته شدن پوست است .

بیماری کلیوی : مکمل های کروم ممکن است باعث آسیب کلیه شوند. اگر بیماری کلیوی دارید از مکمل های کروم استفاده نکنید.

بیماری کبد : مکمل های کروم ممکن است باعث آسیب کبدی شوند. اگر بیماری کبدی دارید از مکمل های کروم استفاده نکنید.

تداخلات

تداخل متوسط
در مصرف همزمان کروم و ترکیبات زیر محتاط باشید

انسولین با مکمل کروم تداخل دارد
کروم ممکن است عملکرد انسولین را افزایش دهد. مصرف کروم همراه با انسولین ممکن است باعث کاهش بیش از حد قند خون شود. قند خون خود را به دقت کنترل کنید. دوز انسولین شما ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد.

لووتیروکسین (Synthroid، دیگران) با مکمل کروم تداخل دارد
مصرف مکمل کروم همراه با لووتیروکسین ممکن است میزان جذب لووتیروکسین را در بدن کاهش دهد. این ممکن است اثربخشی لووتیروکسین را کاهش دهد. برای جلوگیری از این تداخل، لووتیروکسین باید 30 دقیقه قبل یا 3-4 ساعت پس از مصرف مکمل کروم مصرف شود.

داروهای دیابت (داروهای ضد دیابت) با مکمل کروم تداخل دارند
کروم ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد. مصرف کروم همراه با داروهای دیابت ممکن است باعث کاهش بیش از حد قند خون شود. قند خون خود را به دقت کنترل کنید.

تداخل جزئی
در مورد مصرف همزمان مکمل کروم و ترکیبات زیر مراقب باشید

NSAID ها (داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی) با مکمل کروم تداخل دارند
NSAID ها ممکن است سطح کروم را در بدن افزایش دهند و خطر عوارض جانبی را افزایش دهند. از مصرف همزمان مکمل های کروم و NSAID ها خودداری کنید.

آسپرین با مکمل کروم تداخل دارد
آسپرین ممکن است میزان جذب کروم را در بدن افزایش دهد. مصرف آسپرین با مکمل کروم ممکن است اثرات و عوارض جانبی کروم را افزایش دهد.

دوز

کروم یک ماده معدنی ضروری است. توصیه می شود که مردان 19 تا 50 ساله روزانه 35 میکروگرم و افراد بالای 51 سال 30 میکروگرم در روز مصرف کنند.

توصیه برای خانم ها 19 تا 50 سال روزانه 25 میکروگرم و خانم های بالای 51 سال 20 میکروگرم در روز است.

مقادیر توصیه شده برای کودکان به سن بستگی دارد. با متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا بدانید چه دوزی ممکن است برای یک بیماری خاص بهترین باشد.

منبع: https://www.webmd.com

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید