عنوان

لوگو
کلیات

کراتین یک ماده شیمیایی است که به طور طبیعی در بدن یافت می شود. در گوشت قرمز و غذاهای دریایی نیز وجود دارد .

کراتین در تولید انرژی برای عضلات نقش دارد. حدود 95 درصد آن در ماهیچه های اسکلتی یافت می شود. اکثر مکمل های ورزشی در ایالات متحده حاوی کراتین هستند. به نظر می رسد افرادی که در هنگام شروع مصرف کراتین سطح کراتین پایین تری دارند نسبت به افرادی که با سطوح بالاتر شروع می کنند از مزایای بیشتری برخوردار می شوند.

مردم معمولاً از کراتین برای بهبود عملکرد ورزشی و افزایش توده عضلانی استفاده می کنند. همچنین برای گرفتگی عضلات ، خستگی ، ام اس ، افسردگی و بسیاری از شرایط دیگر استفاده می شود ، اما شواهد علمی خوبی برای حمایت از بیشتر این موارد وجود ندارد.

استفاده از کراتین توسط کمیته بین المللی المپیک و انجمن ملی ورزشکاران دانشگاهی (NCAA) مجاز است.

موارد استفاده

احتمالا برای

عملکرد ورزشی: به نظر می رسد مصرف خوراکی کراتین تا حدودی باعث بهبود عملکرد قایقرانی، پرش و فوتبال می شود. مشخص نیست که آیا در دوی سرعت، دوچرخه سواری، شنا یا تنیس کمک می کند.

اختلالات متابولیسم یا انتقال کراتین: مصرف روزانه کراتین خوراکی می تواند سطح کراتین را در مغز در کودکان و بزرگسالان جوان مبتلا به شرایطی به نام کمبود GAMT یا کمبود AGAT افزایش دهد. اما به نظر نمی رسد مصرف کراتین باعث بهبود سطح کراتین مغز در کودکانی شود که دچار اختلالی هستند که در آن کراتین به درستی منتقل نمی شود.

قدرت عضلانی: به نظر می رسد مصرف خوراکی کراتین تا حدودی قدرت عضلانی را در افراد جوان و مسن بهبود می بخشد. مشخص نیست که آیا استفاده از کراتین به پوست کمک می کند یا خیر.

از دست دادن عضلات مرتبط با افزایش سن ( سارکوپنی ): به نظر می رسد مصرف کراتین خوراکی تا 12 هفته ، قدرت عضلانی را در افراد مسن بهبود می بخشد. به نظر می رسد زمانی که همراه با ورزش برای ساختن عضلات استفاده می شود، بهترین کار را دارد.

احتمالاً غیرموثر برای

بیماری لو گریگ ( اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS ): به نظر نمی رسد مصرف خوراکی کراتین باعث کاهش پیشرفت بیماری یا بهبود بقا در افراد مبتلا به ALS شود.

اختلال مغزی ارثی که بر حرکات، احساسات و تفکر تأثیر می گذارد (بیماری هانتینگتون): مصرف خوراکی کراتین علائم را در افراد مبتلا به بیماری هانتینگتون بهبود نمی بخشد.

توده استخوانی کم ( استئوپنی ): به نظر نمی رسد مصرف خوراکی کراتین از دست دادن استخوان را در افراد مبتلا به استئوپنی کند کرده یا کاهش دهد .

علاقه به استفاده از کراتین برای چندین هدف دیگر وجود دارد، اما اطلاعات قابل اعتماد کافی برای گفتن اینکه آیا ممکن است مفید باشد وجود ندارد.

اثرات جانبی

در صورت مصرف خوراکی : کراتین احتمالاً برای اکثر افراد بی خطر است. دوزهای تا 25 گرم در روز تا 14 روز بدون خطر استفاده شده است. دوزهای کمتر تا 4-5 گرم در روز تا 18 ماه نیز به طور ایمن استفاده شده است. کراتین در صورت مصرف طولانی مدت احتمالا بی خطر است. دوزهای تا 10 گرم در روز تا 5 سال به طور ایمن استفاده شده است. عوارض جانبی ممکن است شامل کم آبی بدن ، ناراحتی معده و گرفتگی عضلات باشد .

هنگامی که روی پوست استفاده می شود : اطلاعات قابل اعتماد کافی برای اطلاع از بی خطر بودن کراتین وجود ندارد. ممکن است عوارض جانبی مانند قرمزی و خارش ایجاد کند .

بارداری و شیردهی: اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا کراتین برای استفاده در دوران بارداری یا شیردهی بی خطر است وجود ندارد . بهتر است از استفاده خودداری کنید.

کودکان : کراتین احتمالاً در صورت مصرف خوراکی کوتاه مدت بی خطر است. کراتین 3-5 گرم در روز به مدت 2-6 ماه در کودکان 5-18 سال به طور ایمن مصرف می شود. کراتین 2 گرم در روز به مدت 6 ماه در کودکان 2 تا 5 ساله بدون خطر مصرف می شود.

اختلال دوقطبی : کراتین ممکن است شیدایی را در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی بدتر کند.

بیماری کلیوی : کراتین ممکن است بیماری کلیوی را در افرادی که قبلاً بیماری کلیوی دارند بدتر کند. اگر بیماری کلیوی دارید، قبل از استفاده از کراتین با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

بیماری پارکینسون : مصرف کافئین و کراتین با هم ممکن است علائم بیماری پارکینسون را بدتر کند. اگر بیماری پارکینسون دارید و کراتین مصرف می کنید، با احتیاط از کافئین استفاده کنید .

تداخلات

در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد تداخل کراتین با ترکیبات دیگر وجود ندارد.

دوز

کراتین در غذاهایی مانند گوشت و غذاهای دریایی یافت می شود. کراتین همچنین در بسیاری از انواع مختلف مکمل های ورزشی یافت می شود. در مکمل‌ها، کراتین اغلب توسط بزرگسالان در دوز بارگیری یک‌باره تا 20 گرم خوراکی در روز تا 7 روز، و پس از آن دوز نگهدارنده 2.25-10 گرم در روز تا 16 هفته استفاده می‌شود.
اگر مبتلا به بیماری یا شرایط خاصی هستید، با متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا بدانید چه نوع محصول و دوزی ممکن است، بهترین باشد.

کراتین توسط کمیته بین المللی المپیک و انجمن ملی ورزشکاران دانشگاهی (NCAA) مجاز است.

منبع: https://www.webmd.com

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید