برگ های کلم را جدا کرده و در یک قابلمه بزرگ بریزید و با آب پر کنید.
آب را به جوش بیاورید و 5 تا 10 دقیقه بپزید و گهگاه بچرخانید تا برگها انعطاف پذیر شوند.
سپس کلم را از آب خارج کنید. مراقب باشید پاره نشوند.
در همین حین، گوشت، برنج، 3 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی، 1 و 1/2 قاشق چایخوری نمک، و فلفل را در یک کاسه متوسط قرار دهید. با دست مخلوط کنید تا کاملا ترکیب شوند.
یک قاشق غذاخوری از مخلوط گوشت را در امتداد لبه یک برگ کلم قرار دهید.
برگ را محکم بپیچید و در حین رول کردن، کناره ها را تا کنید. این کار را با باقی مانده برگ ها و مخلوط گوشت تکرار کنید.
در کف یک قابلمه بزرگ برگ های کلم قرار دهید تا یک لایه در کف قابلمه ایجاد شود. سپس چند عدد از دلمه ها را به صورت یک لایه روی آن قرار دهید.
1/3 از گوجه فرنگی باقی مانده را بریزید و 1/3 سیر، 1/3 نعنا و 1/2 قاشق چایخوری نمک بپاشید.
مجدد یک لایه برگ کلم روی آن قرار دهید.
این لایه ها را تکرار کنید تا همه دلمه ها تمام شوند.
حدود یک لیوان آب را با باقیمانده سس گوجه فرنگی، سیر و نعنا را هم بزنید.
مخلوط را روی دلمه ها بریزید.
یک بشقاب روی آن ها ها قرار دهید.
روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید.
در آن را بپوشانید و بپزید.
سپس بشقاب را بردارید و آب لیمو را روی دلمه ها بپاشید.
نکات
ارزش غذایی
این مقدار برای 8 نفر کافیست. به ازای هر نفر: انرژی 183 کالری، کربوهیدرات 18 گرم، قند 7 گرم، پروتئین 14 گرم، چربی 6 گرم، چربی اشباع 2 گرم، ویتامین آ 262 واحد، سدیم 805 میلی گرم