لسیتین (Lecithin)

کلیات

لسیتین مخلوطی از چربی است که برای سلول های بدن انسان ضروری است. می توان آن را در بسیاری از غذاها از جمله سویا و زرده تخم مرغ یافت.

در رژیم غذایی، لسیتین منبع اصلی کولین است، یک ماده مغذی مشابه ویتامین B . لسیتین به استیل کولین، ماده ای که ایمپالس عصبی را منتقل می کند، تبدیل می شود.

مردم از لسیتین برای بیماری آلزایمر و زوال عقل، بیماری پارکینسون و بسیاری از شرایط دیگر استفاده می کنند.

موارد استفاده

به احتمال زیاد برای شرایط زیر موثر نیست

بیماری آلزایمر: به نظر نمی رسد مصرف خوراکی لسیتین باعث بهبود توانایی های ذهنی یا کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر شود.

علاقه به استفاده از لسیتین برای تعدادی از اهداف دیگر وجود دارد، اما اطلاعات قابل اعتماد کافی برای گفتن اینکه آیا ممکن است مفید باشد وجود ندارد.

اثرات جانبی

هنگام مصرف خوراکی: لسیتین معمولاً در غذاها مصرف می شود. زمانی که به عنوان مکمل در دوزهای حداکثر 30 گرم در روز تا 6 هفته مصرف شود، احتمالاً بی خطر است. می تواند عوارض جانبی از جمله اسهال، حالت تهوع، درد معده یا پری ایجاد کند.

هنگامی که روی پوست استفاده می شود: لسیتین احتمالا برای بیشتر بزرگسالان بی خطر است.

بارداری و شیردهی: لسیتین معمولاً در غذاها مصرف می شود. اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه آیا لسیتین برای استفاده در مقادیر بیشتر به عنوان دارو در دوران بارداری یا شیردهی بی خطر است یا خیر وجود ندارد. بهتر است مادران باردار و در دوران شیردهی از مصرف مکمل لسیتین خودداری کنند.

آلرژی به تخم مرغ یا سویا: لسیتین ممکن است باعث واکنش های آلرژیک در افراد مبتلا به آلرژی به تخم مرغ یا سویا شود.

تداخلات

ما در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد تداخل لسیتین با ترکیبات دیگر وجود ندارد.

دوز

لسیتین اغلب توسط بزرگسالان در دوزهای 20 تا 30 گرم خوراکی در روز استفاده می شود.

اگر مبتلا به بیماری خاصی هستید با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

منبع: https://www.webmd.com

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید