5 مکمل غذایی که باید در یخچال نگهداری شوند

دکتر بهاره نیکویه، دکتری علوم تغذیه و رژیم درمانی

برخی از مکمل ها برای اینکه موثرتر بوده و طعم بهتری داشته باشند، بهتر است در دماهای پایین تر نگهداری شوند.

مکمل هایی که در ادامه مطلب معرفی می شوند، بهتر است در یخچال نگهداری شوند:

چرا بهتر است برخی مکمل ها را در یخچال نگهداری کنیم؟

اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید این است که در نهایت باید دستورالعمل های ذخیره سازی روی برچسب مکمل را بخوانید. نگهداری صحیح مکمل ها برای حفظ اثربخشی و قدرت آنها بسیار مهم است. عوامل محیطی مانند گرما، رطوبت و اکسیژن می توانند بر قدرت و فرمولاسیون برخی مکمل ها تأثیر بگذارند.

در حالی که اکثر مکمل ها در دمای اتاق ماندگاری دارند، برخی باید در یخچال نگهداری شوند زیرا حاوی میکروارگانیسم های زنده یا موادی هستند که به محیط خود حساس هستند. البته در برخی هم موارد نگهداری یک مکمل در یخچال می تواند محصول را در معرض رطوبت بیش از حد قرار دهد که می تواند محصول را تخریب کند.

5 مکمل غذایی که باید در یخچال نگهداری شوند
1- روغن ماهی

روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که در مواجهه با گرما، نور و هوا مستعد اکسیده شدن هستند. این فرآیند اکسیداسیون می تواند کیفیت روغن را کاهش داده و منجر به بوی کهنه و طعم نامطبوع و همچنین از دست دادن ارزش غذایی شود. به طور کلی، دمای خنک‌تر، روغن‌های حساس را از فاسد شدن محافظت می‌کند، عمر مکمل را طولانی‌تر می‌کند و رشد بالقوه میکروبی را کاهش می‌دهد.

2- پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ها حاوی میکروارگانیسم های زنده ای هستند که برای سلامت روده مفید هستند، اما ممکن است در نوسانات دما عملکرد خوبی نداشته باشند. لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم هر دو به گرما بسیار حساس هستند و برای زنده ماندن نیاز به یخچال دارند. قرار گرفتن در معرض گرما می تواند باعث از بین رفتن این باکتری های حساس شود و مکمل پروبیوتیک را کمتر موثر یا حتی بی فایده کند.

با ذخیره‌سازی پروبیوتیک‌ها در یخچال، مطمئن می‌شوید که باکتری‌های مفید، مؤثر باقی می‌مانند، بنابراین می‌توانند از سلامت گوارش و عملکرد سیستم ایمنی حمایت کنند و به حفظ تعادل میکروبیوم روده کمک کنند. همیشه برچسب را برای توصیه های ذخیره سازی خاص بررسی کنید.

3- شربت آهن

اگر متخصص تغذیه شما مصرف مکمل آهن را برای درمان سطوح پایین آهن توصیه می کند، ممکن است در برخی موارد مصرف آن را به شکل مایع پیشنهاد کند. این بطری ها را در یخچال نگهداری کنید. ویتامین های مایع مانند آهن مایع برای تازگی و حفظ قدرت خود باید در یخچال نگهداری شوند. سرد کردن به کند کردن فرآیندهای اکسیداتیو که می‌توانند آهن را تجزیه کرده و اثربخشی آن را کاهش دهند، کمک می‌کند. علاوه بر این، سرد نگه داشتن آهن مایع می‌تواند به حفظ طعم آن و جلوگیری از تشکیل هر گونه بوی نامطبوع کمک کند.

4- روغن بذرکتان

روغن بذر کتان می تواند به سرعت فاسد شود. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که می توانند به راحتی در گرما، نور و هوا اکسید شوند. یخچال این روند را کند می کند، بنابراین مکمل شما برای مدت طولانی تری تازه تر می ماند. به علاوه، زمانی که روغن بذر کتان خنک نگه داشته شود، طعم خود را بهتر حفظ می کند، بنابراین می توانید از طعم و بوی تند خودداری کنید.

5- ویتامین سی

بسیاری از مردم سطح ویتامین C سالمی دارند، اما اگر تصمیم به مصرف مکمل دارید، یک چیز مهم وجود دارد که باید بدانید: ویتامین C به‌طور باورنکردنی حساس است، زیرا می‌تواند به راحتی در گرما، نور و هوا تجزیه شود. ذخیره این مکمل‌ها در یک مکان خنک و تاریک ممکن است به سالم نگه داشتن آنها کمک کند.

پیام پایانی

همه مکمل های غذایی نیاز به یخچال ندارند. اما برای برخی، ذخیره سازی مناسب برای حفظ اثربخشی آنها بسیار مهم است. پروبیوتیک ها، ویتامین های مایع، روغن ماهی و روغن بذر کتان به ویژه به گرما و نور حساس هستند و برای حفظ قدرت آنها باید در یخچال نگهداری شوند. همیشه برچسب را بررسی کنید و توصیه های سازنده را برای ذخیره سازی دنبال کنید. با اطمینان از اینکه این مکمل ها به درستی ذخیره می شوند، می توانید مزایای آنها را به حداکثر برسانید و از سلامت کلی خود مراقبت کنید.

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید