پرفشاری خون

دکتر بهاره نیکویه، دکتری علوم تغذیه و رژیم درمانی

کلیات

فشار خون بالا یک بیماری شایع است که بر عروق بدن تأثیر می گذارد. به آن فشار خون نیز می گویند. اگر فشار خون بالا دارید، نیروی فشار خون به دیواره سرخرگ ها به طور مداوم بسیار زیاد است. قلب برای پمپاژ خون باید بیشتر کار کند.

فشار خون بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) اندازه گیری می شود. به طور کلی، پرفشار خون 130/80 میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) یا بالاتر است.

پرفشاری خون
فهرست مطالب

کالج قلب و عروق آمریکا و انجمن قلب آمریکا فشار خون را به چهار دسته کلی تقسیم می کنند. فشار خون ایده آل به عنوان فشار خون طبیعی طبقه بندی می شود.

فشار خون طبیعی. فشار خون کمتر از 120/80 میلی متر جیوه است.

فشار خون بالا. عدد بالایی بین 120 تا 129 میلی‌متر جیوه است و عدد پایینی زیر 80 میلی‌متر جیوه است نه بالاتر.

مرحله 1 فشار خون بالا عدد بالایی بین 130 تا 139 میلی متر جیوه یا عدد پایینی بین 80 تا 89 میلی متر جیوه است.

مرحله 2 فشار خون بالا عدد بالایی 140 میلی متر جیوه یا بالاتر یا عدد پایینی 90 میلی متر جیوه یا بالاتر است.

فشار خون بالاتر از 180/120 میلی متر جیوه به عنوان یک اورژانس یا بحران فشار خون در نظر گرفته می شود. برای هر کسی که این اعداد فشار خون را دارد به دنبال کمک فوری پزشکی باشید.

بدون درمان، فشار خون بالا خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات جدی سلامتی را افزایش می دهد. این مهم است که فشار خون خود را حداقل هر دو سال یک بار از سن 18 سالگی چک کنید. برخی از افراد نیاز به بررسی های مکرر دارند.

عادات سبک زندگی سالم – مانند سیگار نکشیدن، ورزش کردن و خوب غذا خوردن – می تواند به پیشگیری و درمان فشار خون بالا کمک کند. برخی افراد برای درمان فشار خون بالا به دارو نیاز دارند.

علائم

اکثر افراد مبتلا به فشار خون بالا هیچ علامتی ندارند، حتی اگر فشار خون به سطوح خطرناکی برسد. شما می توانید سال ها بدون هیچ علامتی فشار خون بالا داشته باشید.

برخی از افراد مبتلا به فشار خون بالا ممکن است موارد زیر را داشته باشند:

سردرد

تنگی نفس

خونریزی بینی

با این حال، این علائم خاص نیستند. آنها معمولاً تا زمانی که فشار خون بالا به مرحله شدید یا تهدید کننده زندگی نرسد، رخ نمی دهند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

غربالگری فشار خون بخش مهمی از مراقبت های بهداشتی عمومی است. اینکه چند بار باید فشار خون خود را چک کنید به سن و سلامت کلی شما بستگی دارد.

حداقل هر دو سال یک بار با شروع سن 18 سالگی از پزشک خود بخواهید فشار خون شما را اندازه گیری کند. اگر سن شما 40 سال یا بیشتر است، یا 18 تا 39 سال دارید و ریسک فشارخون را دارید، هر سال فشارخون خود را کنترل کنید.

در صورت داشتن فشار خون بالا یا سایر عوامل خطر بیماری قلبی، پزشک شما احتمالاً بررسی بیشتر را توصیه می کند.

در کودکان 3 ساله و بزرگتر ممکن است فشار خون را به عنوان بخشی از معاینات سالانه اندازه گیری کنند.

علل

فشار خون با دو چیز تعیین می شود: مقدار خونی که قلب پمپ می کند و اینکه چقدر خون در شریان ها حرکت می کند. هر چه قلب خون بیشتری پمپاژ کند و شریان ها باریک تر باشد، فشار خون بالاتر می رود.

دو نوع اصلی فشار خون بالا وجود دارد.

فشار خون اولیه که به آن فشار خون ضروری نیز می گویند

برای بیشتر بزرگسالان، هیچ دلیل قابل شناسایی برای فشار خون بالا وجود ندارد. این نوع فشار خون بالا فشار خون اولیه یا فشار خون ضروری نامیده می شود. در طی سالیان متمادی به تدریج رشد می کند. تجمع پلاک در شریان ها که آترواسکلروز نامیده می شود، خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهد.

فشار خون ثانویه

این نوع فشار خون بالا ناشی از یک بیماری زمینه ای است. تمایل دارد به طور ناگهانی ظاهر شود و باعث افزایش فشار خون نسبت به فشار خون اولیه شود. شرایط و داروهایی که می توانند منجر به فشار خون ثانویه شوند عبارتند از:

تومورهای غده فوق کلیوی

مشکلات عروق خونی در بدو تولد وجود دارد که به آن نقایص مادرزادی قلب نیز می گویند

داروهای سرفه و سرماخوردگی، برخی مسکن ها، قرص های ضد بارداری و سایر داروهای تجویزی

مواد مخدر غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین ها

بیماری کلیوی

آپنه انسدادی خواب

مشکلات تیروئید

گاهی اوقات فقط انجام یک چکاپ سلامت باعث افزایش فشار خون می شود. به این فشار خون سفید پوست می گویند.

عوامل خطر

فشار خون بالا عوامل خطر زیادی دارد، از جمله:

سن. خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش سن افزایش می یابد. تا حدود 64 سالگی، فشار خون بالا در مردان شایع تر است. زنان بعد از 65 سالگی بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون بالا هستند.

نژاد. فشار خون بالا به ویژه در میان سیاه پوستان رایج است. در افراد سیاه پوست در سنین پایین تر از افراد سفید پوست ایجاد می شود.

سابقه خانوادگی. اگر والدین یا خواهر و برادری به این بیماری مبتلا هستند، احتمال ابتلا به فشار خون بالا بیشتر است.

چاقی یا اضافه وزن. اضافه وزن باعث تغییراتی در رگ های خونی، کلیه ها و سایر قسمت های بدن می شود. این تغییرات اغلب باعث افزایش فشار خون می شود. اضافه وزن یا چاقی نیز خطر بیماری قلبی و عوامل خطر آن مانند کلسترول بالا را افزایش می دهد.

عدم ورزش. ورزش نکردن باعث افزایش وزن می شود. افزایش وزن خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد. افرادی که غیر فعال هستند نیز تمایل به ضربان قلب بالاتری دارند.

استعمال دخانیات. سیگار کشیدن بلافاصله فشار خون را برای مدت کوتاهی بالا می برد. سیگار کشیدن به دیواره رگ های خونی آسیب می رساند و روند سخت شدن رگ ها را سرعت می بخشد.

نمک زیاد. نمک زیاد – که به آن سدیم نیز می‌گویند – در بدن می‌تواند باعث حفظ مایعات در بدن شود. این باعث افزایش فشار خون می شود.

سطوح پایین پتاسیم. پتاسیم به تعادل میزان سدیم در سلول های بدن کمک می کند. تعادل مناسب پتاسیم برای سلامت قلب مهم است. سطوح پایین پتاسیم ممکن است به دلیل کمبود پتاسیم در رژیم غذایی یا برخی شرایط سلامتی از جمله کم آبی بدن باشد.

نوشیدن بیش از حد الکل. مصرف الکل با افزایش فشار خون به ویژه در مردان مرتبط است.

استرس. سطوح بالای استرس می تواند منجر به افزایش موقت فشار خون شود. عادات مرتبط با استرس مانند خوردن بیشتر، استفاده از تنباکو یا نوشیدن الکل می تواند منجر به افزایش بیشتر فشار خون شود.

برخی شرایط مزمن. بیماری کلیوی، دیابت و آپنه خواب از جمله شرایطی هستند که می توانند منجر به فشار خون بالا شوند.

بارداری. گاهی اوقات بارداری باعث افزایش فشار خون می شود.

فشار خون بالا در بزرگسالان شایع است. اما کودکان نیز ممکن است فشار خون بالا داشته باشند. فشار خون بالا در کودکان ممکن است ناشی از مشکلات کلیه یا قلب باشد. اما برای تعداد فزاینده ای از کودکان، فشار خون بالا به دلیل عادات سبک زندگی مانند رژیم غذایی ناسالم و ورزش نکردن است.

عوارض

فشار بیش از حد بر دیواره های شریان ناشی از فشار خون بالا می تواند به رگ های خونی و اندام های بدن آسیب برساند. هر چه فشار خون بالاتر باشد و هر چه مدت زمان بیشتری کنترل نشود، آسیب بیشتر می شود.

فشار خون بالا کنترل نشده می تواند منجر به عوارضی از جمله:

حمله قلبی یا سکته مغزی. سفت شدن و ضخیم شدن رگ ها به دلیل فشار خون بالا یا عوامل دیگر می تواند منجر به حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر عوارض شود.

آنوریسم .افزایش فشار خون می تواند باعث ضعیف شدن و برآمدگی رگ خونی شود و آنوریسم ایجاد کند. اگر آنوریسم پاره شود، می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

نارسایی قلبی. وقتی فشار خون بالا دارید، قلب برای پمپاژ خون باید سخت‌تر کار کند. این فشار باعث ضخیم شدن دیواره های محفظه پمپاژ قلب می شود. این وضعیت هیپرتروفی بطن چپ نامیده می شود. در نهایت، قلب نمی تواند خون کافی برای رفع نیازهای بدن پمپاژ کند و باعث نارسایی قلبی می شود.

مشکلات کلیوی. فشار خون بالا می تواند باعث باریک یا ضعیف شدن رگ های خونی در کلیه ها شود. این می تواند منجر به آسیب کلیه شود.

مشکلات چشمی. افزایش فشار خون می تواند باعث ضخیم شدن، باریک شدن یا پاره شدن رگ های خونی در چشم شود. این می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.

سندرم متابولیک. این سندرم گروهی از اختلالات متابولیسم بدن است. این شامل تجزیه نامنظم قند است که گلوکز نیز نامیده می شود. این سندرم شامل افزایش اندازه دور کمر، تری گلیسیرید بالا، کاهش کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL یا “خوب”)، فشار خون بالا و سطح قند خون بالا است. این شرایط احتمال ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و سکته را افزایش می دهد.

تغییر حافظه یا ادراک. فشار خون بالا کنترل نشده ممکن است بر توانایی تفکر، یادآوری و یادگیری تأثیر بگذارد. باریک یا مسدود شدن شریان ها می تواند جریان خون به مغز را محدود کند. این می تواند باعث ایجاد نوع خاصی از زوال عقل به نام زوال عقل عروقی شود. سکته مغزی که جریان خون به مغز را قطع می کند نیز می تواند باعث زوال عقل عروقی شود.

تشخیص

برای تشخیص فشار خون بالا، پزشک شما را معاینه می‌کند و در مورد سابقه پزشکی و علائم شما سؤال می‌پرسد. پزشک شما با استفاده از دستگاهی به نام گوشی پزشکی به صدای قلب شما گوش می دهد.

فشار خون شما با استفاده از یک کاف که معمولاً در اطراف بازوی شما قرار می گیرد، اندازه گیری می شود. مهم است که کاف مناسب باشد. اگر خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشد، اندازه گیری فشار خون می تواند متفاوت باشد. کاف با استفاده از یک پمپ دستی کوچک یا یک دستگاه باد می شود.

اولین باری که فشار خون شما چک می شود، باید در هر دو دست اندازه گیری شود تا ببینیم آیا تفاوتی وجود دارد یا خیر. پس از آن باید از بازویی با قرائت بالاتر استفاده شود.

فشار خون بر حسب میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) اندازه گیری می شود. اندازه گیری فشار خون دو عدد دارد.

عدد بالایی که فشار سیستولیک نامیده می شود. اولین یا عدد بالایی فشار موجود در شریان ها را هنگام تپش قلب اندازه گیری می کند.

عدد پایین، فشار دیاستولیک نامیده می شود. عدد دوم یا کمتر، فشار موجود در شریان‌ها را بین ضربان‌های قلب اندازه‌گیری می‌کند.

فشار خون بالا در صورتی تشخیص داده می شود که فشار خون برابر یا بیشتر از 130/80 میلی متر جیوه (میلی متر جیوه) باشد. تشخیص فشار خون بالا معمولاً بر اساس میانگین دو یا چند بار خواندن در موارد جداگانه انجام می شود.

فشار خون به صورت زیر گروه بندی می شود.

مرحله 1 فشار خون بالا عدد بالایی بین 130 تا 139 میلی متر جیوه یا عدد پایینی بین 80 تا 89 میلی متر جیوه است.

مرحله 2 فشار خون بالا عدد بالایی 140 میلی متر جیوه یا بالاتر یا عدد پایینی 90 میلی متر جیوه یا بالاتر است.

گاهی اوقات فشار خون پایین طبیعی است (کمتر از 80 میلی متر جیوه) اما عدد بالایی بالا است. این فشار خون سیستولیک ایزوله نامیده می شود. این یک نوع رایج فشار خون بالا در افراد بالای 65 سال است.

تست ها

اگر فشار خون بالا در شما تشخیص داده شود، ممکن است پزشک آزمایشاتی را برای بررسی علت آن توصیه کند.

نظارت سرپایی. ممکن است یک آزمایش پایش فشار خون طولانی‌تر برای بررسی فشار خون در زمان‌های منظم طی شش یا 24 ساعت انجام شود. به این کار پایش فشار خون سرپایی می گویند. با این حال، دستگاه های مورد استفاده برای آزمایش در همه مراکز پزشکی موجود نیست.

تست های آزمایشگاهی. آزمایش‌های خون و ادرار برای بررسی شرایطی که می‌توانند باعث ایجاد یا بدتر شدن فشار خون بالا شوند، انجام می‌شود. به عنوان مثال، آزمایش هایی برای بررسی سطح کلسترول و قند خون شما انجام می شود. همچنین ممکن است آزمایش‌های آزمایشگاهی برای بررسی عملکرد کلیه، کبد و تیروئید خود انجام دهید.

الکتروکاردیوگرام (ECG یا EKG). این آزمایش سریع و بدون درد فعالیت الکتریکی قلب را اندازه گیری می کند. می تواند تشخیص دهد که قلب چقدر سریع یا کند می زند. در طول نوار قلب (ECG)، حسگرهایی به نام الکترود به قفسه سینه و گاهی اوقات به بازوها یا پاها متصل می شوند. سیم‌ها حسگرها را به دستگاهی متصل می‌کنند که نتایج را چاپ یا نمایش می‌دهد.

اکوکاردیوگرافی. این آزمایش غیرتهاجمی از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر دقیق از ضربان قلب استفاده می کند. این نشان می دهد که چگونه خون در قلب و دریچه های قلب حرکت می کند.

اندازه گیری فشار خون در خانه

ممکن است پزشک از شما بخواهد که به طور منظم فشار خون خود را در خانه چک کنید. پایش خانگی روش خوبی برای پیگیری فشار خون است. این به پزشک شما کمک می کند تا بدانند آیا داروی شما کار می کند یا وضعیت شما در حال بدتر شدن است.

دستگاه فشار خون خانگی در فروشگاه ها و داروخانه های محلی موجود است.

برای مطمئن‌ترین اندازه‌گیری فشار خون، انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند در صورت وجود، از یک دستگاه با کاف که دور بازوی شما می‌چرخد، استفاده کنید.

دستگاه‌هایی که فشار خون شما را در مچ دست یا انگشت شما اندازه‌گیری می‌کنند توسط انجمن قلب آمریکا توصیه نمی‌شوند زیرا می‌توانند نتایج کمتر قابل اعتمادی ارائه دهند.

درمان

تغییر سبک زندگی می تواند به کنترل و مدیریت فشار خون بالا کمک کند. پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید، از جمله:

خوردن یک رژیم غذایی سالم برای قلب با نمک کمتر

انجام فعالیت بدنی منظم

حفظ وزن سالم یا کاهش وزن

سیگار نکشیدن

روزانه ۷ تا ۹ ساعت بخوابید

گاهی اوقات تغییر سبک زندگی برای درمان فشار خون بالا کافی نیست. اگر کمکی نکردند، ممکن است پزشک دارو، برای کاهش فشار خون شما توصیه کند.

داروها

نوع دارویی که برای درمان فشار خون استفاده می شود به سلامت کلی شما و میزان فشار خون شما بستگی دارد. دو یا چند داروی فشار خون اغلب بهتر از یک دارو عمل می کنند. ممکن است مدتی طول بکشد تا دارو یا ترکیبی از داروهایی را پیدا کنید که برای شما بهترین نتیجه را دارد.

هنگام مصرف داروی فشار خون، مهم است که سطح فشار خون هدف خود را بدانید. شما باید هدف درمان فشار خون کمتر از 130/80 میلی‌متر جیوه داشته باشید اگر:

شما یک بزرگسال سالم 65 ساله یا بالاتر هستید

شما یک فرد بالغ سالم زیر 65 سال هستید که در 10 سال آینده 10 درصد یا بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی قرار دارید.

شما مبتلا به بیماری مزمن کلیه، دیابت یا بیماری عروق کرونر هستید

هدف ایده آل فشار خون می تواند با سن و شرایط سلامتی متفاوت باشد، به خصوص اگر سن شما بالای 65 سال باشد.

داروهای مورد استفاده برای درمان فشار خون بالا عبارتند از:

قرص های آب (ادرار آور). این داروها به حذف سدیم و آب از بدن کمک می کنند. آنها اغلب اولین داروهایی هستند که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند.

انواع مختلفی از دیورتیک ها از جمله تیازیدی، لوپ و پتاسیم اسپرینگ وجود دارد. اینکه پزشک شما کدام یک را توصیه می کند به اندازه گیری فشار خون و سایر شرایط سلامتی شما مانند بیماری کلیوی یا نارسایی قلبی بستگی دارد. دیورتیک‌هایی که معمولاً برای درمان فشار خون استفاده می‌شوند عبارتند از کلرتالیدون، هیدروکلروتیازید (میکروزاید) و غیره.

یکی از عوارض جانبی رایج دیورتیک ها افزایش ادرار است. ادرار کردن زیاد می تواند سطح پتاسیم را کاهش دهد. تعادل خوب پتاسیم برای کمک به ضربان صحیح قلب ضروری است. اگر پتاسیم کم (هیپوکالمی) دارید، پزشک ممکن است یک دیورتیک نگهدارنده پتاسیم حاوی تریامترن را توصیه کند.

مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE). این داروها به شل شدن عروق خونی کمک می کنند. آنها مانع از تشکیل یک ماده شیمیایی طبیعی می شوند که رگ های خونی را باریک می کند. به عنوان مثال می توان به لیزینوپریل (Prinivil، Zestril)، بنازپریل (Lotensin)، کاپتوپریل و غیره اشاره کرد.

مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II (ARBs). این داروها همچنین عروق خونی را شل می کنند. آنها مانع از عمل یک ماده شیمیایی طبیعی می شوند که رگ های خونی را باریک می کند. مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین II (ARBs) شامل کاندسارتان (Atacand)، لوزارتان (Cozaar) و غیره است.

مسدود کننده های کانال کلسیم این داروها به شل شدن عضلات رگ های خونی کمک می کنند. برخی ضربان قلب شما را کاهش می دهند. آنها شامل آملودیپین (Norvasc)، دیلتیازم (Cardizem، Tiazac، دیگران) و دیگران هستند. مسدودکننده های کانال کلسیم ممکن است برای افراد مسن و سیاه پوستان بهتر از مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به تنهایی کار کنند.

هنگام مصرف مسدود کننده های کانال کلسیم، محصولات گریپ فروت نخورید یا ننوشید. گریپ فروت سطح برخی از مسدود کننده های کانال کلسیم در خون را افزایش می دهد که می تواند خطرناک باشد. اگر در مورد تداخلات نگران هستید با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.

برخی از داروهای دیگر برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود

اگر در رسیدن به هدف فشار خون خود با ترکیبی از داروهای فوق مشکل دارید، پزشک ممکن است تجویز کند:

مسدود کننده های آلفا این داروها سیگنال های عصبی به رگ های خونی را کاهش می دهند. آنها به کاهش اثرات مواد شیمیایی طبیعی که عروق خونی را باریک می کنند، کمک می کنند. مسدود کننده های آلفا شامل دوکسازوسین (کاردورا)، پرازوسین (مینی پرس) و غیره هستند.

مسدود کننده های آلفا بتا مسدود کننده های آلفا بتا سیگنال های عصبی به رگ های خونی را مسدود کرده و ضربان قلب را کند می کنند. آنها مقدار خونی را که باید از طریق عروق پمپ شود کاهش می دهند. مسدود کننده های آلفا بتا شامل کارودیلول (Coreg) و لابتالول (Trandate) هستند.

مسدود کننده های بتا. این داروها بار کاری بر روی قلب را کاهش داده و رگ های خونی را گشاد می کنند. این به ضربان قلب کندتر و با نیروی کمتر کمک می کند. مسدود کننده های بتا شامل آتنولول (Tenormin)، متوپرولول (Lopressor، Toprol-XL، Kapspargo sprinkle) و غیره هستند.

بتا بلاکرها معمولا به عنوان تنها داروی تجویز شده توصیه نمی شوند. هنگامی که با سایر داروهای فشار خون ترکیب شوند، ممکن است بهترین عملکرد را داشته باشند.

آنتاگونیست های آلدوسترون این داروها ممکن است برای درمان فشار خون بالا مقاوم استفاده شوند. آنها اثر یک ماده شیمیایی طبیعی را که می تواند منجر به تجمع نمک و مایع در بدن شود، مسدود می کند. به عنوان مثال می توان به اسپیرونولاکتون (آلداکتون) و اپلرنون (Inspra) اشاره کرد.

مهار کننده های رنین آلیسکیرن (Tekturna) تولید رنین را کند می کند، آنزیمی که توسط کلیه ها تولید می شود و زنجیره ای از مراحل شیمیایی را شروع می کند که باعث افزایش فشار خون می شود.

به دلیل خطر عوارض جدی، از جمله سکته مغزی، نباید آلیسکیرن را همراه با مهارکننده های ACE یا ARB مصرف کنید.

وازودیلاتورها این داروها از سفت شدن ماهیچه های دیواره سرخرگ جلوگیری می کنند. این کار از باریک شدن رگ ها جلوگیری می کند. به عنوان مثال می توان به هیدرالازین و ماینوکسیدیل اشاره کرد.

عوامل مرکزی. این داروها از مغز جلوگیری می کنند که به سیستم عصبی بگوید ضربان قلب را افزایش داده و رگ های خونی را باریک می کند. به عنوان مثال می توان به کلونیدین (Catapres، Kapvay)، گوانفاسین (Intuniv) و متیل دوپا اشاره کرد.

همیشه داروهای فشار خون را طبق دستور مصرف کنید. هرگز یک دوز را نادیده نگیرید یا به طور ناگهانی مصرف داروهای فشار خون را قطع نکنید. قطع ناگهانی برخی از آنها، مانند مسدود کننده های بتا، می تواند باعث افزایش شدید فشار خون به نام فشار خون برگشتی شود.

اگر به دلیل هزینه، عوارض جانبی یا فراموشی دوز را حذف کردید، با پزشک خود در مورد راه حل ها صحبت کنید. درمان خود را بدون راهنمایی پزشک خود تغییر ندهید.

درمان فشار خون بالا مقاوم

ممکن است فشار خون مقاوم داشته باشید اگر:

شما حداقل سه داروی مختلف فشار خون، از جمله یک دیورتیک، مصرف می کنید. اما فشار خون شما سرسختانه بالاست.

شما در حال مصرف چهار داروی مختلف برای کنترل فشار خون هستید. پزشک شما باید علت دوم احتمالی فشار خون بالا را بررسی کند.

داشتن فشار خون مقاوم به این معنی نیست که فشار خون شما هرگز پایین نمی آید. اگر شما و زشک تان بتوانید علت را تعیین کنید، می توان یک برنامه درمانی موثرتر ایجاد کرد.

درمان فشار خون مقاوم در برابر فشار خون ممکن است شامل مراحل زیادی باشد، از جمله:

تغییر داروهای فشار خون برای یافتن بهترین ترکیب و دوز.

بررسی تمام داروهای خود، از جمله داروهای خریداری شده بدون نسخه.

بررسی فشار خون در خانه برای بررسی اینکه آیا قرار ملاقات های پزشکی باعث فشار خون بالا می شود یا خیر. به این فشار خون سفید پوست گفته می شود.

تغذیه سالم، مدیریت وزن و ایجاد سایر تغییرات توصیه شده در شیوه زندگی.

فشار خون بالا در دوران بارداری

اگر فشار خون بالا دارید و باردار هستید، با مراقبین خود در مورد نحوه کنترل فشار خون در دوران بارداری خود صحبت کنید.

خودمراقبتی

تعهد به یک سبک زندگی سالم می تواند به پیشگیری و مدیریت فشار خون بالا کمک کند. این راهکارهای سلامت قلب را امتحان کنید:

غذاهای سالم بخورید. رژیم غذایی سالم داشته باشید. رژیم غذایی برای توقف فشار خون بالا (DASH) را امتحان کنید. میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، مرغ، ماهی و لبنیات کم چرب را انتخاب کنید. مقدار زیادی پتاسیم را از منابع طبیعی دریافت کنید که می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. کمتر چربی اشباع شده و چربی ترانس بخورید.

از نمک کمتر استفاده کنید. گوشت های فرآوری شده، غذاهای کنسرو شده، سوپ های تجاری، غذاهای آماده می توانند منابع پنهان نمک باشند. برچسب مواد غذایی را از نظر محتوای سدیم بررسی کنید. مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی سدیم را محدود کنید. مصرف سدیم 1500 میلی گرم در روز یا کمتر برای اکثر بزرگسالان ایده آل در نظر گرفته می شود. اما از متخصص تغذیه خود بپرسید که چه چیزی برای شما بهتر است.

سیگار نکشید. تنباکو به دیواره رگ های خونی آسیب می رساند و روند سخت شدن رگ ها را سرعت می بخشد.

وزن سالم را حفظ کنید. اگر اضافه وزن دارید یا چاقی دارید، کاهش وزن می تواند به کنترل فشار خون و کاهش خطر عوارض کمک کند. از پزشک خود بپرسید چه وزنی برای شما بهتر است. به طور کلی، با هر 2.2 پوند (1 کیلوگرم) کاهش وزن، فشار خون حدود 1 میلی متر جیوه کاهش می یابد. در افراد مبتلا به فشار خون بالا، کاهش فشار خون ممکن است به ازای هر کیلوگرم از وزن کم‌شده بیشتر باشد.

بیشتر ورزش کنید. ورزش منظم بدن را سالم نگه می دارد. این می تواند فشار خون را کاهش دهد، استرس را کاهش دهد، وزن را مدیریت کند و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد. حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت هوازی متوسط ​​یا 75 دقیقه در هفته فعالیت هوازی شدید یا ترکیبی از این دو را در نظر بگیرید.

اگر فشار خون بالا دارید، تمرینات مداوم با شدت متوسط ​​تا بالا می تواند عدد بالا فشار خون را حدود 11 میلی متر جیوه و عدد پایین را تا حدود 5 میلی متر جیوه کاهش دهد.

عادات خواب خوب را تمرین کنید. خواب ضعیف ممکن است خطر بیماری قلبی و سایر بیماری های مزمن را افزایش دهد. بزرگسالان باید روزانه 7 تا 9 ساعت بخوابند. بچه ها اغلب نیاز بیشتری دارند. هر روز، از جمله آخر هفته ها، سر ساعت مشخصی به رختخواب بروید و بیدار شوید.

استرس را مدیریت کنید. راه هایی برای کمک به کاهش استرس عاطفی پیدا کنید. ورزش بیشتر، تمرین تمرکز حواس و ارتباط با دیگران در گروه های حمایتی برخی از راه های کاهش استرس هستند.

تنفس آهسته و عمیق را امتحان کنید. برای کمک به آرامش، نفس های عمیق و آهسته را تمرین کنید. برخی تحقیقات نشان می دهد که تنفس آهسته و سریع (5 تا 7 نفس عمیق در دقیقه) همراه با تکنیک های تمرکز حواس می تواند فشار خون را کاهش دهد. دستگاه هایی برای تقویت تنفس آهسته و عمیق وجود دارد. طبق گفته انجمن قلب آمریکا، تنفس با هدایت دستگاه ممکن است یک گزینه منطقی غیردارویی برای کاهش فشار خون باشد. اگر اضطراب همراه با فشار خون بالا دارید یا نمی توانید درمان های استاندارد را تحمل کنید، ممکن است گزینه خوبی باشد.

رژیم غذایی و ورزش بهترین راه برای کاهش فشار خون است. اما برخی مکمل ها به عنوان سلامت قلب معرفی می شوند. این مکمل ها عبارتند از:

  • فیبر، مانند پسیلیوم و سبوس گندم
  • مواد معدنی مانند منیزیم، کلسیم و پتاسیم
  • اسید فولیک
  • مکمل ها یا محصولاتی که اکسید نیتریک را افزایش می دهند یا رگ های خونی را گشاد می کنند – به نام گشادکننده عروق – مانند کاکائو، کوآنزیم Q10، ال-آرژنین و سیر.
  • اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی های چرب، مکمل های روغن ماهی با دوز بالا و دانه کتان

محققان همچنین در حال بررسی این هستند که آیا ویتامین D می تواند فشار خون را کاهش دهد، اما شواهد متناقض هستند. تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

قبل از افزودن هر گونه مکملی به درمان فشار خون خود با متخصص تغذیه خود صحبت کنید. برخی از آنها می توانند با داروها تداخل داشته باشند و عوارض جانبی مضری ایجاد کنند که می تواند تهدید کننده زندگی باشد.

تنفس عمیق یا تمرکز حواس تکنیک های پزشکی جایگزینی هستند که می توانند به شما در آرامش کمک کنند. این اقدامات ممکن است به طور موقت فشار خون را کاهش دهد.

مقابله و حمایت

فشار خون بالا چیزی نیست که بتوانید آن را درمان کنید و سپس نادیده بگیرید. این وضعیتی است که به معاینات منظم سلامت نیاز دارد. برخی از کارهایی که می توانید برای کمک به مدیریت این بیماری انجام دهید عبارتند از:

داروها را طبق دستور مصرف کنید. بدون مشورت با متخصص تغذیه مصرف داروهای خود را قطع نکنید.

معاینات بهداشتی منظم را برنامه ریزی کنید. برای درمان موفقیت آمیز فشار خون بالا به یک تلاش تیمی نیاز است.

عادات سالم را انتخاب کنید. غذاهای سالم بخورید، وزن اضافی خود را کاهش دهید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید. اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید.

استرس را مدیریت کنید. به کارهای اضافی نه بگویید، افکار منفی را رها کنید و صبور و خوش بین باشید.

کمک بخواهید. پایبندی به تغییرات سبک زندگی می تواند دشوار باشد، به خصوص اگر هیچ نشانه ای از فشار خون بالا را مشاهده یا احساس نکنید. ممکن است از دوستان و خانواده خود بخواهید که به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند.

به یک گروه پشتیبانی بپیوندید. ممکن است متوجه شوید که صحبت کردن درباره هر گونه نگرانی با دیگران در موقعیت های مشابه می تواند کمک کننده باشد.

آماده شدن برای ملاقات با پزشک

اگر فکر می کنید ممکن است فشار خون بالا داشته باشید، برای آزمایش فشار خون با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

هیچ آمادگی خاصی برای آزمایش فشار خون لازم نیست. برای دریافت دقیق خواندن، حداقل 30 دقیقه قبل از آزمایش از مصرف کافئین، ورزش و تنباکو خودداری کنید.

از آنجایی که برخی از داروها می توانند فشار خون را افزایش دهند، فهرستی از تمام داروها، ویتامین ها و سایر مکمل هایی که مصرف می کنید و دوز آنها را در قرار ملاقات پزشکی خود بیاورید. بدون نظر پزشک خود مصرف هیچ دارویی را قطع نکنید.

قرار ملاقات ها می تواند مختصر باشد. از آنجا که اغلب موارد زیادی برای بحث وجود دارد، بهتر است برای قرار ملاقات خود آماده باشید. در اینجا اطلاعاتی وجود دارد که به شما کمک می کند تا آماده شوید.

آنچه شما می توانید انجام دهید

علائمی را که دارید یادداشت کنید. فشار خون بالا به ندرت علائمی دارد، اما یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. اگر علائمی مانند درد قفسه سینه یا تنگی نفس دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. انجام این کار می‌تواند به پزشک شما کمک کند تصمیم بگیرد که چگونه فشار خون بالا شما را به شدت درمان کند.

اطلاعات مهم پزشکی، از جمله سابقه خانوادگی فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری کلیوی یا دیابت، و هرگونه استرس عمده یا تغییرات اخیر زندگی را یادداشت کنید.

فهرستی از تمام داروها، ویتامین ها یا مکمل هایی که مصرف می کنید تهیه کنید. دوزها را شامل شود.

در صورت امکان یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود را همراه داشته باشید. گاهی اوقات به خاطر سپردن تمام اطلاعاتی که در یک قرار ملاقات به شما ارائه شده است، دشوار است. کسی که شما را همراهی می کند ممکن است چیزی را که از دست داده اید یا فراموش کرده اید به خاطر بیاورد.

برای بحث در مورد رژیم غذایی و عادات ورزشی خود آماده باشید. اگر قبلاً از یک رژیم غذایی یا ورزش روتین پیروی نمی کنید، آماده باشید تا با متخصص تغذیه خود در مورد هر چالشی که ممکن است در شروع کار با آن مواجه شوید صحبت کنید.

سوالاتی را بنویسید تا از پزشک خود بپرسید.

تهیه فهرستی از سؤالات می تواند به شما و پزشک کمک کند تا از زمان با هم بودن خود نهایت استفاده را ببرید. در صورت تمام شدن زمان، سؤالات خود را از مهم ترین به کم اهمیت ترین فهرست کنید. برای فشار خون بالا، برخی از سوالات اساسی که باید از پزشک خود بپرسید عبارتند از:

به چه نوع آزمایشاتی نیاز خواهم داشت؟

هدف فشار خون من چیست؟

آیا به هیچ دارویی نیاز دارم؟

چه غذاهایی را باید بخورم یا از آنها اجتناب کنم؟

سطح مناسب فعالیت بدنی چقدر است؟

هر چند وقت یک بار باید برای بررسی فشار خونم وقت ملاقات بگذارم؟

آیا باید فشار خون خود را در خانه کنترل کنم؟

من شرایط سلامتی دیگری دارم. چگونه می توانم آنها را با هم مدیریت کنم؟

آیا بروشور یا مواد چاپی دیگری وجود دارد که بتوانم داشته باشم؟ چه وب سایت هایی را پیشنهاد می کنید؟

از پرسیدن هر سوال دیگری که ممکن است داشته باشید دریغ نکنید.

از پزشک خود چه انتظاری دارید

پزشک شما احتمالاً از شما سؤالاتی می پرسد. آماده بودن برای پاسخ دادن به آنها ممکن است زمانی را برای مرور هر نقطه ای که می خواهید زمان بیشتری را صرف آن کنید، اختصاص دهد. پزشک شما ممکن است بپرسد:

آیا سابقه خانوادگی کلسترول بالا، فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارید؟

رژیم غذایی و عادات ورزشی شما چگونه است؟

آیا سیگار می کشی؟

آخرین بار چه زمانی فشار خون خود را چک کردید؟ نتیجه چه بود؟

کاری که در این بین می توانید انجام دهید

برای ایجاد تغییرات سالم در سبک زندگی، مانند ترک سیگار، خوردن غذاهای سالم و ورزش بیشتر، هرگز دیر نیست. اینها راههای اصلی برای محافظت از خود در برابر فشار خون بالا و عوارض آن از جمله حمله قلبی و سکته هستند.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-pressure/symptoms-causes/syc-20373410

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید