موس لیمو

دسر طراوت بخش و ترکیبی عالی از بافت خامه ای، ترشی لیمو و شیرینی کاستارد

متعلق به دسته های

موس لیمو

مواد اولیه

تبدیل واحدهای اندازه گیری

  • آب: 1/4 لیوان
  • ژلاتین: 2 و 1/4 قاشق چایخوری
  • شکر: 1 و نیم لیوان
  • رنده پوست لیموترش: 4 قاشق چایخوری
  • آبلیمو تازه: 2/3 لیوان
  • نمک: 1/4 قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ بزرگ: 6 عدد
  • سفیده تخم مرغ بزرگ: 7 عدد
  • ماست یونانی ساده : 1 و نیم لیوان

دستور تهیه

  • آب را در یک کاسه شیشه ای کوچک بریزید و ژلاتین را روی آن بپاشید. بگذارید حدود 3 دقیقه بماند تا نرم شود.
  • در یک تابه کوچک به ارتفاع 2 سانتیمتر آب بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
  • کاسه ژلاتین را در تابه قرار دهید و هم بزنید تا ژلاتین حل شود و مایع شفاف گردد.
  • یک لیوان شکر و پوست لیموترش را در غذاساز بریزید و آنقدر هم بزنید تا کاملاً آسیاب شود.
  • به یک قابلمه منتقل کنید و آبلیمو و نمک را اضافه کنید. روی حرارت متوسط ​​حرارت دهید، هم بزنید تا شکر حل شود. از روی حرارت بردارید.
  • زرده‌های تخم‌مرغ را در یک ظرف متوسط ​​هم بزنید. مدام هم بزنید، خیلی آهسته مخلوط آبلیمو را اضافه کنید، فقط با چند قطره شروع کنید و به تدریج مقدار آن را افزایش دهید.
  • مخلوط را به قابلمه برگردانید. روی حرارت متوسط ​​بپزید و مدام هم بزنید تا کاستارد به اندازه ای غلیظ شود که پشت یک قاشق چوبی را بپوشاند.
  • فوراً به یک ظرف منتقل و با همزن بزنید. شروع با سرعت کم و افزایش تا متوسط ​​به زیاد تا زمانی که خیلی غلیظ و رنگ پریده شود، 3 تا 5 دقیقه بزنید. در حالی که همزن روشن است، مخلوط ژلاتین را به آرامی بریزید و با سرعت متوسط ​​به هم زدن ادامه دهید تا مخلوط به دمای اتاق خنک شود.
  • سفیده های تخم مرغ را در کاسه ای دیگر با همزن تمیز و خشک با سرعت متوسط ​​بزنید تا کف کند. سرعت را تا متوسط ​​به بالا افزایش دهید و 1/2 لیوان شکر باقیمانده را هر بار حدود 1 قاشق غذاخوری به سفیده ها اضافه کنید و بعد از هر اضافه کردن خوب هم بزنید. آنقدر هم بزنید تا وقتی همزن ها برداشته می شوند، سفیده های تخم مرغ سفت شوند.
  • ماست را داخل کاستارد لیموترش بریزید و هم بزنید.
  • سپس سفیده ها را کم کم به مخلوط بالا اضافه کنید.
  • مخلوط را به طور مساوی بین ده ظرف تقسیم کنید.
  • حداقل 3 ساعت و حداکثر 24 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود و سفت شود.
  • در صورت تمایل قبل از سرو با پوست لیموترش بیشتر تزئین کنید.

نکات

وقتی از پوست مرکبات (یعنی 1/2 قاشق چایخوری پوست لیمو) صحبت می کنیم، به پوست بیرونی ریز رنده شده (بدون احتساب قسمت سفید) مرکبات اشاره می کنیم.

تخم مرغ های این دستور پخته نشده اند. مصرف تخم مرغ خام خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا را به ویژه در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، کودکان و افراد مسن افزایش می دهد. برای به حداقل رساندن خطر، از تخم مرغ های پاستوریزه به جای تخم مرغ های معمولی استفاده کنید.

ارزش غذایی

این مقدار برای ده نفر کافیست. به ازای هر نفر: انرژی 191 کالری؛ پروتئین 7.5 گرم؛ کربوهیدرات 33.6 گرم؛ فیبر رژیمی 0.2 گرم؛ قند 32.1 گرم؛ چربی 3.4 گرم؛ چربی اشباع 1.4 گرم؛ کلسترول 112.9 میلی گرم؛ ویتامین آ 170.6 واحد؛ ویتامین سی 5.9 میلی گرم؛ فولات 17.7 میکروگرم؛ کلسیم 41.4 میلی گرم؛ آهن 0.3 میلی گرم؛ منیزیم 4.6 میلی گرم؛ پتاسیم 69.7 میلی گرم؛ سدیم 114.5 میلی گرم

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید