تبوله با نخود

این دستور تبوله را می توانید به عنوان کنار غذا یا یک شام سبک استفاده کنید.

تبوله با نخود

مواد اولیه

تبدیل واحدهای اندازه گیری

  • بلغور: 1 و نیم لیوان
  • آب جوش: 3 لیوان
  • نمک: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
  • خیار خردشده: 1 و نیم لیوان
  • گوجه فرنگی خردشده: 2 لیوان
  • نخود پخته: 1 و 2/3 لیوان
  • جعفری خردشده: 1 و نیم لیوان
  • نعنا تازه خردشده: 1/2 لیوان
  • پیازچه خردشده: 1/2 لیوان
  • آبلیمو: 5 قاشق غذاخوری
  • زیره: 1/2 قاشق چایخوری
  • روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1/2 قاشق چایخوری
  • فلفل: کمی
  • پنیر فتا خردشده: 1 لیوان

دستور تهیه

  • بلغور را در یک کاسه بزرگ بریزید و روی آن آب جوش بریزید.
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه کنید، روی آن را بپوشانید و بگذارید 30 دقیقه بماند. با صافی ریز آبکش کنید و با پشت قاشق محکم فشار دهید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود. بگذارید خنک شود.
  • در همین حین، خیار را با 1/2 قاشق چایخوری نمک در یک کاسه بریزید و بگذارید حداقل 45 دقیقه بماند. آبکشی کنید، سپس آن را در صافی آبکش کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
  • خیار را به بلغور اضافه کنید.
  • گوجه فرنگی ها را در صافی بریزید و بگذارید چند دقیقه آبکش شود.
  • گوجه فرنگی را به همراه نخود، جعفری، نعناع، ​​پیازچه، آبلیمو، زیره، دارچین و 1/2 قاشق چایخوری نمک باقیمانده به بلغور و خیار اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.
  • با فلفل مزه دار کنید.
  • حدود 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم آن خوب شود.
  • روغن را به تبوله اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. روی آن را با فتا سرو کنید.

نکات

می توانید تبوله را بدون گوجه فرنگی تهیه کنید و تا 1 روز در یخچال بگذارید. گوجه فرنگی ها را خرد کرده و آبکش کنید و کمی قبل از سرو در سالاد بریزید.

برای طعم بهتر زیره می توانید آن را در یک ماهیتابه بدون روغن روی حرارت متوسط حدود 2 دقیقه هم بزنید. سپس آسیاب کنید.

ارزش غذایی

این مقدار برای 8 نفر کافیست. به ازای هر نفر (1 لیوان): انرژی 257 کالری، پروتئین 9.1 گرم، کربوهیدرات 34.5 گرم، فیبر رژیمی 6.8 گرم، قند 2.9 گرم، چربی 10.4 گرم، چربی اشباع 3.7 گرم، ویتامین آ 1727 واحد، ویتامین سی 29 میلی گرم، فولات 79 میکروگرم، کلسیم 157.8 میلی گرم، آهن 3.1 میلی گرم، منیزیم 77.9 میلی گرم، سدیم 466 میلی گرم، پتاسیم 447 میلی گرم

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید