برنامه غذایی بدون گلوتن برای چه افرادی مناسب است؟

گلوتن یک پروتئین موجود در گندم و محصولات آن است. خوردن گلوتن در موارد زیر باید محدود شود:

بیماری سلیاک: شرایطی است که مصرف گلوتن باعث تحریک سیستم ایمنی می شود و به سطح روده کوچک آسیب وارد می کند. این بیماری یک بیماری خود ایمنی است.

حساسیت به گلوتن: در این شرایط خوردن گلوتن سبب آسیب به دیواره روده نمی شود اما باعث علائمی مانند درد شکم، نفخ، اسهال، یبوست، و سردرد می شود.

گلوتن آتاکسی: در این بیماری خود ایمن، مصرف گلوتن سبب آسیب به بافت های عصبی و مشکلاتی مانند ضعف در کنترل ماهیچه می شود.

آلرژی به گندم: این بیماری مانند همه آلرژی های دیگر است، که بدن گلوتن را به عنوان یک عامل مهاجم شناسایی و سعی در مقابله با آن می کند و خوردن گلوتن سبب بروز علائم آلرژی در این افراد می شود.

در موارد زیادی مشکلاتی مانند حساسیت به گلوتن و آلرژی به گندم به راحتی تشخیص داده نمی شوند.

اگر بعد از مصرف غذاهای حاوی گندم دچار مشکلات گوارشی می شود، حتما مساله را با متخصص تغذیه خود مطرح کنید.

استفاده از دستورهای غذایی بدون گلوتن در افرادی که مشکل تحمل گلوتن را دارند سبب کاهش نفخ، کاهش التهاب، پوست شفات تر، و راحتی بیشتر بعد از مصرف غذاست.

دقت نمایید که حتما از جو دو سر پرک در دستورهای غذایی بدون گلوتن این سایت استفاده فرمایید. جو دوسر (oat) پرک، به طور طبیعی فاقد گلوتن است مگر اینکه در زمان فراوی و بسته بندی با ترکیبات حاوی گلوتن آلوده شود. 

بسیاری از غذاهای آماده نیز حاوی گلوتن هستند که باید به برچسب آنها دقت نمایید.

امیدوارم با استفاده از دستورهای غذایی بدون گلوتن در این سایت، تندرست باشید و از غذاخوردن لذت ببرید.

منبع: 

در facebook به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در email به اشتراک بگذارید